kastanjeblade

Det er efterår, og det er koldt udenfor, dagene bliver kortere og mørke.

For nogle er det dejlige efterårsdage med gåture, skønne bøger der bliver læst, hjemmebag med æbler af egenavl. For andre kan det være svært at finde energien, og det kan være en enormt pinefuld periode.

Den mørke tid indebærer nemlig nogle krævende udfordringer, dels at kunne håndtere de følelser vi har omkring den mørke tid og dels at kunne klare de praktiske udfordringer i hverdagen. Vi kan nogle gange være tilbøjelig til at underkende, hvor svært det kan være at håndtere vinterhalvårets mørke. Mange af os er ubalanceret i vores energi om vinteren. Vi følger heller ikke naturligt døgnets rytme. Vi tvinger ofte os selv til at være sent oppe og doper os selv med sukker for at få energi, men oftest sker det modsatte.

For mig er det vigtigt at give plads til at omfavne efteråret og ikke trække min energi mere nedad. Jeg handler på flere måder og prøver at omfavne min bolig, puste liv ind i mine rum ved at tilføje små ting med stor effekt. Små ekstra detaljer, som får mig til at føle mig hensat i en tryg fornemmelse og beroliger mig og gør mig i bedre humør.

Der er mange enkle ting, vi kan gøre med de ressourcer vi har for at løse de problemer, vi måtte have i boligen. Vi puster liv ind i vores rum ved at tilføje de ekstra små detaljer. Så bliver vores bolig det sted, hvor vi er hjemme. Når vores bolig er i overskud, forplanter det sig til alle cellerne i vores krop, og vi lader rummene får lov til at leve og fylde os med glæde og energi.