Vi kan gå i gang med indretning af et rum på mange måder. Vi kan vælge de mange snakke , skitser og detaljerede farvelagte tegninger, og vi er egentlig klar til at gå i gang. Vi vil gerne have skønhed – farver, moderne former –  så vi er enig om planen. Men vi kan ikke overskue at gennemføre processen. Det er som om vi bare mister modet, energien  og overblikket i det øjeblik.

Ofte handler det slet ikke om den konkrete fysiske indretning af rummet.  Nogle gange kan de mange snakke om ændringer med nye farver og former åbne op for nogle døre, som vi har lukket, døre til rum med aspekter af vores liv, som har brug for lys, brug for at blomstre, brug for at leve. Den manglende glæde skabes af vores tanker. Hvis vi har udfordringer, lukker vi ofte  for flow i vores liv. 

Når vi har udfordringer med os selv og vores omgivelser, påvirker det vores indre balance. Vi kan prøve på alle mulige måder at ændre vores hjem og gemme os lidt. Og hvem gemmer vi os for? 

Vi kan ikke hele os selv ved at vælge en ny farve på væggen og dermed lukke for alt det ubehagelige. Der er ikke noget galt med os, og vi skal ikke handle os ud af problemet. Vi skal i stedet give omsorg og kærlighed til os selv, så vi begynder at blomstre igen. Og i den proces vil vi blive klar til at gå i gang med ændringerne i hjemmet .

Vi kan vælge de mange snakke – nogle gange må vi ty til den ordløse terapi. Vælg dig selv til.