Vi laver ofte en masse regler for vores liv og for hvordan vi skal bo. Vi sætter regler op og strukturerer os ud af vores hverdag. For nogle betyder det helt konkret, at man skal indtage sine måltider samlet omkring spisebordet. For andre er det, at der ikke må være fjernsyn i køkkenet. Nogle gange er det vigtigt at huske på, at vi også skal give plads til at kunne nyde og sanse. Jeg kan indimellem mærke, at nu skal der lidt kreativitet og fantasi ind i min hverdag, og for mig betyder det at slippe min indre perfektionist lidt og slippe kreativiteten løs og lade huset flyde lidt, og det kan for eksempel være at lave fredag aften til en anderledes aften eller at bage en kage sammen med børnene.

Det kan være, at du vælger at lade børnene deltage i borddækningen på deres præmisser og skabe anderledes plads til dem og deres ideer. Du lader måske børnene sidde i sofaen med deres popcorn og spilde lidt og flyde ud med puder og tæpper. Og det betyder jo ikke, at du slipper strukturen helt og lader huset flyde og mister overblikket. Det at gøre noget andet end du plejer er bare med til at åbne op for en helt anden energi.

Struktur er et rigtig godt redskab i vores bolig, den kan dog få så stor betydning, at vi mister os selv i vores boligindretning. Boligen må gerne vise, at der er rum og plads til alle i familien, så vi kan skabe små oaser midt i al strukturen.  Måske det vil være grænseoverskridende for dig, og måske du i starten vil have svært ved slippe dine regler. Men prøv at giv dig selv lov til at være en del af den glæde og leg, der udfolder sig foran dig og vær til stede med dig selv.