PåskeliljerNaturen er en stor inspirationskilde til vores indretning.

Når forårsløg dukker op af jorden i haven og kommer frem af deres vinterhi, viser de jo med al deres pragt, at en vækst er i gang. Den energi kan vi overføre til vores eget liv, i vores egen bolig, hvor vi efter en lang vinter kan have brug for at blive løftet lidt i vores egen energi.

Det kan dog være svært at få gjort noget godt for os selv, få flyttet om på møblerne, få malet og gjort forårsrent, når vi er udfordret og er uden god energi i vores bolig. Vi bliver triste og drænet for energi. Og da kan det hjælpe at komme ud i naturen. Vi kan påvirke vores humør og vores energi ved at sørge for at få frisk luft, gå en tur eller få luftet ud i boligen hver dag. Lys er også en god kilde til mere energi, så det er godt at få masser af dagslys ind i boligen.

Og så drejer det om fysisk at handle på det, du bliver inspireret til. Og det kan være ganske små ændringer, hvor du giver slip på de gamle mønstre, som holder dig tilbage og tynger dig. Brug energien fra foråret, hvor lyset bryder frem og alt spirer i jorden.

Nogle ting skal måske have en ny plads. Det kan også være, at du har brug for nogle faste rengøringsrutiner, så du skriver ind i din kalender, hvornår der skal gøres rent. Måske du undervejs i processen finder ud af, at du har brug for en fast rengøringshjælp, som kommer og gør huset rent, mens du er på arbejde, så du dermed uddelegerer opgaven. Foråret er også alle de grønne farver og lige nu bugner det i mange butikker med de nye varer til boligen. Men det betyder ikke, at vi alle skal styrte af sted og købe grønne puder til sofaen, det kan også være materialer i træ, der giver energi og vækst. Der er mange måder at bringe foråret ind, blandt andet med friske blomster. At købe en ugentlig buket til dig selv ved den lokale blomsterhandler kan være en måde at anerkende dig selv og samtidig være en kærlighedserklæring til dig selv. Når du kommer hjem og møder en smuk buket blomster, kan den fremkalde en følelse af umiddelbar glæde og den tager du med dig.

Vores omgivelser viser os, hvem vi er, og hvis de ikke spejler den person, som vi inderst inde gerne vil være, så gælder det om at være bevidst om vores potentiale til at ændre. Den gave vi får fra naturen kan vi bruge aktivt og fordele rundt i boligen. Så lad os bringe naturen indenfor.