Tirsbæk strand

Hvordan får vi skabt en bolig, som støtter os i det liv, vi vælger at leve?

Det er jo sådan, at når vi vælger noget, fravælger vi noget andet. Så det handler om, at vi ser os selv i øjnene og er ærlige overfor os selv og gør vores bedste og engagerer os i de opgaver, vi vælger at løse.

Når vi efter en travl dag på jobbet kommer hjem og som det første er ved at falde over sko, tasker og jakker i entreen, tænker vi måske kaos i vores hoved, og det kan være svært at tænke i en større sammenhæng og lade være med at råbe op og skælde ud.  Da handler det om at skabe nogle fysiske rammer, så vi kan leve det liv, vi har brug for og hverdagen fungerer, og det betyder ikke at bo i det perfekte hjem. En del mennesker vil opleve, at de fysiske rammer holder os fast i gamle handlemønstre, og derfor får vi svært ved at stoppe op og ændre vores vaner. Og gør vi, som vi altid har gjort, får vi de resultater vi altid har fået, – hvis vi bliver ved med at sidde og vente på, at overskuddet kommer med posten. Det gør det ikke. Så det er vigtigt at vi stopper op og bliver opmærksom og flytter vores fokus, så vi rent fysisk handler anderledes.

Når vi vil skabe et godt udgangspunkt er et af de vigtigste punkter at rydde op, – ja det hører og læser vi ofte. Men et godt og effektivt råd kan ikke siges for tit. Når vi rydder op, styrker vi vores overblik og får lettere ved at komme videre.  Det er også vigtigt at finde plads i vores hjem til festlighed og selvforkælelse – og ikke mindst plads til spontanitet og overraskelser, sjov og ballade. Vores hjem skal være levende og ikke et perfektionsprojekt. Vi lever ikke for at fuldføre en opgave, som om vi er med i en konkurrence om det bedste hjem.  

Så vi skal give os selv lov til at være og leve det liv, vi gerne vil.