mops

De fleste af os kender udtrykket: ”når jeg engang får ryddet op, så kan jeg …”. Jeg kender det rigtig godt og har selv brugt det.

Jeg har ryddet meget op i mit liv, og jeg rydder stadig op, for vil altid komme rod, fordi vi forandrer os og vores omgivelser forandrer sig. Og det er der ikke noget forkert i. Men udgangspunktet for al boligindretning er at rydde op.

Hvis det grundlæggende i et rum ikke er i orden, er det meget vanskeligt at benytte sig af forskellige værktøjer for boligindretning. Vi kan godt skjule rodet til en vis grad og pynte lidt op, så ingen umiddelbart lægger mærke til rodet. Men på et tidspunkt vil overfladen krakelere. Så tænk gerne i løsninger på opbevaringsplads i alle rum, så jævnlig oprydning bliver en proces og ikke et uoverskueligt punkt på en liste.

Når vi gør det til en vane at få gjort lidt i dag og lidt i morgen, giver vi slip på rodet på en nem og nydelsesfuld måde og ikke på den hårde måde, hvor alt er lagt ind i en strategisk plan.  Det er lidt ligesom en enkelt regndråbe uden meget effekt en sommerdag, men hvis vi har nok regndråber og tid nok, så er der et resultat.

Det er også rigtig godt at kigge på de vaner vi har, som er anledning til rod.  Hvis vi ønsker at trives i vores omgivelser, skal vi være villig til at kigge på vores rod, og prøve at bryde op med vores rødder og forandre hverdagen, så vi kan strække ud i vores nye verden. Vi bygger ofte forhindringer op for os selv ved at sige, at vi ikke har tid til at rydde op, og det nytter heller ikke noget, for det roder bare igen. Så det handler om at kombinere ambitionsniveau og tidsforbrug og gerne hjælpe hinanden i familien eller måske gå sammen med en god veninde, hvor I hjælper og støtter hinanden i processen.