Silvan kasser

Alting forandrer sig – vi forandrer os, og ting forandrer sig, og med den massive markedsføring der er omkring køb af ting til vores hjem, er det ganske naturligt, at vores hjem bliver fyldt til randen. Og for nogle mennesker bliver det en uoverstigelig opgave at skulle sætte hele weekenden af til rengøringsprojekter.

Jeg har selv erfaret at det kan være en hjælp for mig selv at gøre lidt hver dag, og de fleste daglige opgaver omkring oprydning og rengøring kan gøres på mindre end 30 minutter, så du ikke skal bruge en hel weekend eller en hel dag på disse gøremål. Og hvis du er en af dem, som ikke elsker husarbejde, er det en rigtig god ide at gøre en lille smule ofte, så du ikke skubber det foran dig.

Gennem hele min arbejdsuge prøver jeg at få nogle rutiner indarbejdet hver dag, så min to-do liste ikke vokser mig over hovedet. En overflod af ting bliver nemt til rod, og rod bliver til uorganisering , stress, kaos og mangel på fred i dit hjem. Og hvem ønsker det?

Begynd med at bruge 15 minutter hver aften på nogle få oprydningsritualer:

–  Hvis du har små børn, så ryd gulvet for legetøj og put det i nogle kasser

–  Få vasket op, så køkkenbordet er frit om morgenen og der er rent service til familien

–  Kig børnenes skuffer igennem for rent tøj til et par dage

Og så er det vigtigt at være ærlig over for dig selv. Kend dig selv. Lav være med at lave lange to-do lister over din oprydning for listernes skyld. At lave en hård rutine for dig selv, som du alligevel meget hurtigt vil sabotere for dig selv virker ikke. Ting ændrer sig,  og aftaler i kalenderen bliver flyttet og nye begivenheder dukker op i løbet af ugen, så find frem til dine mål om oprydning og rengøring og accepter at nogle dage er det i en mindre skala og andre dage har du mere tid og får måske vasketøjskurven tømt og tøjet vasket og lagt på plads.

At få én ting gjort helt færdig er meget bedre end at suse fra opgave til opgave og kun nå opgaverne delvist.