Sti

Det at indrette vores bolig lægger op til at skabe os et hjem med hjerte og en personlig historie, hvor vi får en skøn kombination af lys, kunst, møbler, tekstiler og tæpper puttet ind i indretningen, og når vi former boligen med den blanding af  livsstil, interesser og behov, kommer vores hverdag og liv til at hænge sammen på en balanceret måde. Mange af os har dog så travlt i vores liv, at vi drives af normer, hvor vi ikke når toppen af bjerget, uanset hvor højt vi kommer op.

Den ubalance er uhensigtsmæssig for vores krop, og nærværet og glæden forsvinder. Tiden flyver, og vi får næsten ikke trukket vejret, fordi vi vil det hele på én gang: vi vil både have arbejde, familie og børn, hus og have, og allerhelst lige nu. Det handler om at skabe sig det nærvær, der gør hverdagen til noget særligt. Så bliver vi mere rummelige, giver mere plads til andre og giver dermed os selv mange flere muligheder. Som resultat bliver det lettere at vælge den rigtige løsning til at forme boligen til et hjem med plads til os og den øvrige familie.

Inspirationen kan ofte komme fra naturen. Det er muligt at kombinere en bolig med plads til de forskellige behov. Plads til ro og nærvær og også til leg og madlavning i en skøn forening. Ved at bruge vores sanser og være opmærksom på vores omgivelser kan vi i naturen finde en ro og balance, når vi er åbne overfor at være til stede her og nu. Naturen er jo et visuelt univers, hvor der er højt til loftet, og den giver os mulighed for at tanke op og  prioritere lidt tid med os selv, og vi kan vælge at gøre noget, der får os til at slappe af, give os velvære og fylde os med ny energi. Og faktisk behøver vi ikke mere end en halv time, for at følelsen af opladning og ro indfinder sig. De stemningsbilleder vi finder i naturen, kan vi jo så efterfølgende overføre til vores bolig. Lad os bruge naturen og indrette små rum i et større rum og skabe stemningen af ro, nærvær og balance. Vi kan skabe en slags små pauser, hvor der er hulestemning, og samtidig er noget interessant at se på fra flere vinkler, når vi leger med former og farver. Så bliver det meget nemmere at navigere rundt i det naturlige kaos, der jo helt naturligt vil være i en familie med de mange individuelle behov, der skal opfyldes. De små rum danner et roligt modspil til alt det viltre.