liljer

Livet skabes i øjeblikket. Det handler om, at vi møder op og er til stede. Nogle gange føler vi, at vi er i gang med at overleve, fordi vi ikke har tid til alt det, vi gerne vil. Vi glemmer, hvad der fylder os op. Det handler ikke om at lave lange to-do lister. Når vi føler, at livet er imod os og vi ikke føler os tilpas i vores hjem, tror vi, at det hjælper at flytte eller at købe nyt. Vi løber efter en løsning med nye møbler eller pyntegenstande eller prøver måske at dæmpe utilfredsheden med nyt tøj eller vi går i kontrol mode. Vi lægger styrken fra os og træffer valg, som ikke nærer vores hjerte.

Når vi fylder vores hjem og vores liv med ligegyldige ting, er der ikke plads til alt det nye. Der er ikke plads til bevægelse. Men hvad er rod? Og hvorfor roder vi?

Jeg havde på et tidspunkt en intens periode, hvor jeg levede for meget i mit hoved og prøvede at handle og kontrollere mig gennem mit liv for så at nå til en følelse af tomhed. Jeg havde forsømt boligen og ladet den klare sig selv. For mig var det slet ikke nærende, og jeg måtte jo tage ansvar og fik med enkle tiltag skabt plads, både fysisk og mentalt. Jeg kiggede på, hvad der gav mig glæde og gik i gang med at rydde op. I den proces fik jeg også åbnet op til nogle rum i mig, som jeg havde lukket ned for i lang tid og fik kigget på, hvad der var vigtigt for mig i mit liv.

Dybest set handler det om at mærke det som er og handle på det, der giver mening. At finde frem til det, der er godt for os og sortere og vælge fra i livet.
Der er så megen visdom at hente i boligen, og oprydning er en del af fasen.

Livet skabes i øjeblikket. Det handler om, at vi møder op og er til stede.