Hvide høstanemoner

Har du fokus på, hvad du tror, de andre ønsker, og glemmer du dig selv og dine ønsker?

Dit hjem skal ikke se ud på en bestemt måde. Du skal ikke rydde op i dit hjem og indrette for at det skal se ud på en bestemt måde, når familien eller veninden kommer på besøg. Du skal rydde op og indrette udelukkende for at have det godt. Dit hjem skal passe til dig, for at du kan have det liv, du drømmer om.

Da jeg startede med at have eget hjem var det langt fra perfekt. Jeg flyttede ind i vores hus med fokus på  stemningen og beliggenheden, og jeg har været undervejs i flere år med at indrette. Mit fokus ligger på, hvordan vi har det i hjemmet, også når vi kan være midt i en oprydningsfase eller ombygningsfase.  Jeg prøver at finde løsninger, som føles rigtige på det pågældende tidspunkt. Og det handler for mig  om at mærke efter, føle energien og at turde stå frem med den sårbarhed over, at jeg må igennem en ommøblering flere gange.

Det  kan være en meget svær proces for mange af os, for i den periode kommer vi ind og mærker rigtig mange følelser. Og tør vi vise vores sårbarhed overfor vores omgivelser? For det roder, også når vi er i gang med en nyindretning, og det tager tid at få ryddet op, og måske skal vi have hjælp til oprydningen og senere også til rengøringen. Og det koster jo både tid og penge, for vi skal være villige til at investere i os selv og vores bolig. Og det er den proces mange af os har svært ved at gå igennem for at få den bolig, der matcher den, vi gerne vil være.

Hvis vi lever i en tilstand af at have givet op overfor det fysiske rod eller lader et rum stå halvfærdigt og give det en tilfældig indretning, så tager det vores livsglæde, og dagligdagen bliver hårdt arbejde. Vi føler, at hjemmet ikke fungerer, og vi kan nemmere blive overvældet af vores problemer, og det er sværere at mærke glæde og gøre noget godt for os selv. Så vi skal turde tage ansvar for os selv, og hvad vi ønsker, så vi får lyst til at være i vores hjem og blive der.