strand

Vi kender alle følelsen af, at nogle rum og boliger har en god atmosfære. Det kan være svært at sætte ord på, det er bare en fornemmelse af god energi. Den energi er et resultat af blandt andet materialer og farver.

Når vi laver om på vores omgivelser, flytter vi rundt med energi. Det er en energi, vi alle taler om, men vi kan ikke rigtig tage den i hånden og mærke den.  Når vi rydder op, gør rent, maler, flytter om eller køber nyt til boligen flytter vi rundt på energier, og atmosfæren ændres.

For at få balance i energien må vi blive bevidst om, hvor meget hjemmet betyder for vores velbefindende. Det er her, vi lader op til at kunne klare udfordringer, opgaver og gøremål, og hvis hjemmet ikke opfylder det formål, kan vi blive stressede, trætte, triste, energiforladte, og det kan være som at svømme mod strømmen og blive helt udmattet. Alt hvad vi ser, dufter og oplever påvirker os.

Så derfor handler det om at omgive os med de ting, farver og former som giver os energi og livsglæde. At mærke energien i vores hjem er ikke noget, vi bare gør. Det kræver tid og ro. Så hvordan kommer vi i gang? Jo, vi kan starte med et mindre område i et rum og mærke, hvordan de ting vi kigger på påvirker vores tanker og følelser. Det kan være et mørkt hjørne, rod, dårlige minder i et billede, defekte ting, døde planter, edderkoppespind. I den proces vil vi opleve at gå gennem nogle faser af sorg, vrede over minder der dukker op, og vi kan også opleve energi og livsglæde, og det vil alt sammen smitte af på andre forhold i vores liv.

Hvis vi har mange ufærdige projekter eller meget rod i hjemmet, vil det være rigtig godt at starte med en grundig oprydning, så vi har et godt udgangspunkt for at skabe et energiflow i vores hjem.