spaAt have dit personlige spa – et sted, hvor du lader op.

For at få det vil flere af os umiddelbart mene, at vi skal have nyt badeværelse – større badeværelse, nyt inventar, og i samme åndedrag kommer også spørgsmålet, hvordan vi får råd, og ikke mindst hvordan vi får det til at passe med indretningen af den øvrige bolig.

Mange af os er opdraget i troen på, at der ikke er penge nok til det, vi gerne vil,  at der ikke er tid nok, og det nytter ikke noget, for det bliver jo alligevel ikke til noget. Og så kan vi sidde der og føle os dårlig tilpas. Og i den tilstand kan vi jo ikke flytte noget, for vi bliver jo i drømmen og skuffelsen. Ofte er drømmen dog ikke så langt væk, som vi tror.

Jeg har i flere år drømt om at få et badekar, og når jeg kiggede i boligblade eller var hos familie eller venner, som havde badekar, blev jeg faktisk trist og også sur på mig selv og brugte en del tid på at tænke over, hvordan jeg kunne tjene flere penge og få råd til at lave badeværelse med badekar. Indtil jeg en dag lærte, at det handlede jo ikke om badekarret, det handlede meget mere om, at jeg ikke gav mig selv nydelse nok. Jeg begyndte at notere mig, hvad jeg godt kunne lide at omgive mig med og, hvordan jeg kunne inkorporere det i mit eget badeværelse. Og for mig og også for mange andre kvinder handler det om forkælelse. Et sted hvor jeg kan lade op. Så jeg brugte meget tid på at mærke efter, hvad jeg havde brug for, og jeg var også ude hos forskellige firmaer og kigge på udstillinger og fik ideer med hjem.

Eksempler på denne stemning kan være at omgive dig med bunker af store bløde håndklæder, levende lys og blomster. Tilsæt også gerne kunst, et tæppe eller en lille stol eller skammel, – så har du et rum, der oser af god tid og hygge. Skønne dufte og cremer er også med til at skabe den rette stemning, når du skal slappe rigtigt af.

Og det behøver ikke at koste mange penge. Du kan jo starte med at købe en rigtig lækker sæbe, som for dig er luksus. Eller nogle små duftlys. Det handler ikke om, at du skal have et badekar for at kunne få spa oplevelse. Nej, det handler om finde det, der giver dig følelsen af spa, og så handle derfra.

Rummet skal ose af dig og din personlighed.