adventskrans

Julen er en dejlig tid, det er hjerternes fest. Det er også for mange en tid, hvor vi har så travlt, at vi helt glemmer forventningens glæde. Og vi sætter nogle gange så store forventninger op til os selv om, at alt skal være perfekt.

Juletiden handler ikke om at gøre det rigtige, den handler om at være til stede med alt, hvad december måned bringer med sig af julemusik, adventsgaver, julegavelister og samtidig travlhed på arbejdspladsen. Der skal være højt til loftet og plads til alle med de små finurligheder, vi nu kan finde på.

Dit hjem er en naturlig forlængelse af dig, og den fortæller dig om den situation, du befinder dig i lige nu. På godt og ondt. Du er som du bor – og omvendt. 

Vi skal bo og leve med hjertet som vejviser. Og vores bolig kan i juletiden blive et stress element, fordi vi ikke tager os tid til at glædes. Når vi løber så stærkt for at leve op til den standard vi bliver præsenteret for, ender vi nogle gange med forskellige impulskøb, som hober sig op i skuffer og skabe, og den indsats vi har lagt i julebagningen kommer måske slet ikke til udtryk, fordi vi slet ikke har overskud til at nyde kagerne med familien.

Når vi begynder at nyde mere end vi yder, kan vi meget bedre mærke os selv. Det handler ikke om, at vi skal sætte os ned og bare sidde, men vi skal huske at nyde det, vi har gang i og huske at give os selv det pusterum, som kroppen har brug for. Små forandringer kan ændre meget, og vores modstand handler oftest om at vi inderst inde er bange for forandring.  Så det er godt at starte med nogle ganske enkelt i juletiden, så julen stadig kommer indenfor men hvor vi har fokus på at være til stede i vores hjem.