Mange af os ved godt, at vores omgivelser har indflydelse på os.

 

Hvis vi omgiver os med negative mennesker bliver vi på en eller anden måde påvirket. Hvis vi bevæger os blandt glade mennesker, bliver vi ligeledes påvirket.

I vores hjem har farver og former en væsentlig effekt. Og vi kan tilføre de enkelte rum hver deres stemning ved hjælp af vores indretning. Vi kan møblere efter vores ønsker og behov. Vores hjem er på en måde vores egen scene, hvor vi kan have forskellige kulisser, alt efter hvad vi gerne vil opnå i vores liv. I perioder er det livet med små børn, der præger scenen, og vi har legetøj på gulvet og på køkkenbordet. Så opstår der nye ønsker og behov, og vi skifter kulisserne. Vi kan også være i en tilstand af stress eller depression, hvor vi har brug for omgivelser, der støtter os til at komme videre i livet.

Når vi giver plads til, at vores kulisser kan ændres, vil vi blive positivt påvirket af omgivelserne. De vil arbejde sammen med os og ikke mod os, fordi vi inviterer dem indenfor. Formål og funktion får sin plads, og ikke mindst helheden, og vi opnår at skabe en indretning med mening og personlighed, og vi finder ind til den, vi gerne vil være.