lysHvad er farven hvid egentlig?

Hvid er egentlig fravær af farve. Og farver opstår, når lyset i uens bølgelængder rammer øjet. Når al lys reflekteres, får vi en hvid farve, og når al lys absorberes, får vi sort. Og mellem disse to poler ligger farverne.

Når vi vælger en hvid farve, kan vi godt skabe forskellige slags udtryk i de enkelte rum ved at male vægge matte i forskellige hvide toner og lade paneler, døre og gerikter være helblanke. Der er rigtig mange kontraster mellem mat og blank, så at lege med de hvide glansgrader kan give store effekter og skabe flotte rammer i vores bolig. Ligeledes skaber solen nogle flotte nuancer, når den skinner ind på vægge. Jeg bruger ofte selv naturens farvespil som udgangspunkt, og i denne vinter har der været meget hvidt i vores natur men på meget forskellige måder. Nogle dage har vi haft frostvejr med solskin med tydelige iskrystaller i sneen, og andre dage har vi haft overskyet vejr med bidende frost,  og de enkelte scenarier skabes jo i samspil med lys og mørke.

Så hvid kan være en meget levende farve, når vi leger lidt med farvespillet i omgivelserne og arbejder med lys og skygge.