moodboard 

Det er meget oppe i tiden at lave moodboards.

Moodboards er en collage over ideer til indretning af boligen, hvor du samler ideer til de ting der inspirerer dig og lægger det op som en collage. Den  kan laves på en opslagstavle eller den kan være sat i en billedramme,  som du ikke længere bruger eller har fundet på loppemarkedet. Det kan også være udklip, som du klistrer på et stykke karton. Collagen bliver så udgangspunktet for den fysiske indretning,  og den kan give dig et  rigtig godt billede af dine ønsker og dine behov i boligen.

Boligbladene er jo fyldt med ideer, og mulighederne er mange, så det kan være rigtig svært at finde sin egen stil. Og collagen giver dig mulighed for at sidde derhjemme og i ro og mag  klippe de ting ud af blade og magasiner,  som tiltaler dig. Du vil ofte sidde med et resultat, som er et miks af mange forskellige stilarter og trends, og dermed sætter du dit personlige præg på indretningen, fordi du har taget detaljer fra de forskellige stilarter,  som løfter din energi. Det vil være en collage fuld af liv,  forventninger,  kreativitet,  fantasi og håb.

Du kan starte med at lave en collage for et hjørne af et rum, en stue for eksempel. Det kan være,  du ønsker dig et hyggehjørne, og udgangspunktet er en gammel lænestol. Når du så skal omsætte denne idé til virkelighed ved at få den over på en collage, klipper du billeder ud af de ting, som for dig er indbegrebet af hygge og afslapning, og det kan være ting i douche farver, ruskind, flet og strik krydret med nogle naturfarver.  Der kan pyntes op på mange måder, og med mange ting.  Collagen giver dig et visuelt indtryk af en stemning, som du nu kan gå ud og helt konkret handle på,  og du kan jo starte med at ændre de mindre,  lette ting og dermed få et resultat,  som du så kan arbejde videre med.

Det er en proces, hvor du er i udvikling og arbejder med dine rammer og dine muligheder for at vokse, og du slipper din indre kreativitet løs.