lys

Når vi beslutter os for at stå frem som det menneske, vi er, behøver vi ikke længere at lægge vores problemer over på andre mennesker.

Når vi står midt i rodet og tager ansvar, lærer vi. Når vi fortsætter med dele ud af rodet i vores liv, står vi stille. Vi deler ud af vores utilfredshed, vi prøver at lægge vores holdninger over på andre, fordi de føles så rigtige for os. Så får vi ingen vækst, – vi får kaos længere nede ad vejen.

Vi kan vælge at træffe de valg, der skal træffes. Vi kan vælge at sige fra overfor de mennesker, der lægger deres idealer, deres forventninger over på os.

Nogle mennesker har for eksempel idealer om en december med gran og juledekorationer og får på enhver måde deres hjem udsmykket. Og deres udgangspunkt er, at alle deler den holdning. Når vi bevæger os i den verden, bliver det krævende for de af os, der har brug for ro og rum til refleksion. Det der tager energi fra os og tynger os, skal vi lade glide videre. Så det er vigtigt at kigge på, hvordan vi har det i vores hjem, i vores bevidsthed, uanset andres holdninger og regler.

Vær åben for nye holdninger, og mærk efter, hvad der føles godt for dig. Lad januar være den måned med stilhed og refleksion, hvor du noterer, hvad du gerne vil fylde dit hjem med, alt det der afspejler dig og hvor du er på vej hen i år.